Knäppa sporter du kanske inte visste fanns

Det är lite kul detta med sport, det finns ju de "gamla vanliga" som fotboll, hockey med mera, men så finns det även en massa udda sporter som även har egna tävlingar.

En udda sport är Kärringkånk, som från början kommer från Finland. Det är en löptävling där män springer och bär på en kvinna (kärring). Kärringkånkbanan består av asfalt, grus, gräs och sand, och innehåller två hinder samt en vattengrav. I videon ovan kan ni se hur det går till.

En annan kul sport, eller tävling är korvätartävling. Där finns det en massa olika tävlingar varav den mest prestigefyllda korvätartävlingen är Nathan's Hot Dog Eating Contest i New York. 

Sedan finns den japanska sporten Bo-Taoshi. Då är det två lag som ag kämpar om kontrollen över två uppställda stolpar. I varje lag finns det 150 deltagare. Alla står uppställda kring sin "hemmastolpe" till att börja med. Sedan när startskottet går av, så stannar hälften av laget kvar för att försvara sin stolpe, medan resten av lagkamraterna springer mot det andra laget för att välta deras stolpe.

Det går även att spela Quidditch, alltså samma sport man kan läsa om i Harry Potter-böckerna. Dock är den Quidditch som spelas helt utan kvastar som flyger. Man springer istället med en kvast mellan benen!

22 Jun 2020