Hockey & Sport

Välkomna till min blogg! Jag som skriver här är en ung tjej, som är grymt intresserad av sport och då främst hockey. Favoritlaget kan säkert gissas på utefter vad jag valt att döpa min blogg till. The Wolfpack är egentligen supporterklubben till ishockeylaget Färjestad BK, men jag lånar det namnet lite. Dels eftersom favoritlaget mitt är just FBK, men även för att jag är intresserad av vargar och andra vilda djur.

Jag har startat denna blogg för att kunna skriva om sport, men även om min vardag. Just nu pluggar jag på universitetet, umgås en hel del med min pojkvän, samt att jag tränar damhockey så väl som går på gymmet. Jag har tänkt att min blogg ska kunna vara som en egen liten dagbok, fast på nätet. Det för att kunna dela med mig av det jag gillar. 

Börja spela hockey

12 maj 2020

Att börja spela hockey, det kan man göra när som helst i livet. En del börjar redan som små, vid 4-5 års ålder, andra upptäcker hur kul det är på äldre dar. Ofta så finns det olika lag eller träningsgrupper att gå med i. Det beroende på var i landet du bor. Det finns då hockeyskola för de mindre och grupper för vuxna. 

Om du är total nybörjare så tänk på att du faktiskt inte behöver investera i full hockeyutrustning. Känn efter först om det är något du vill fortsätta med. I början går det utmärkt att låna utrustning. Det som behövs för att komma igång är skridskor, hjälm med galler, halsskydd och handskar/vinterhandskar. När du vill fortsätta så behöver du komplettera med armbågsskydd, benskydd, axelskydd.